״עשיתי כל מה שאמרת לי וזה לא הצליח״. הוא התיישב על הכיסא מולי בק
ליניקה בפנים מתוסכלות. ״את מבינה, זה פשוט לא עובד. הישיבה המשפחתית הזאת זה סתם, אף אחד לא מתייחס לזה ברצינות״. ״באמת?״ שאלתי. ״ספר לי מה קרה ובוא נראה איך אפשר לתקן״
בעיני, אחד הכלים המשמעותיים להשגת תוצאות היא הישיבה המשפחתית. זה המקום בו מקשיבים לכל בני הבית בנושאים החשובים למשפחה. הניסיון לימד אותי שכשכל בני המשפחה מרגישים חלק בקבלת ההחלטות, מתקבלות התוצאות הרצויות.
אז למה זה לא עובד? יש כמה גורמים שעלולים להפריע ו״לפוצץ״ את הישיבה: 1. ישיבה בהפתעה - אל ״תנחיתו״ על בני המשפחה את הישיבה. בדומה לפגישות חשובות בעבודה אליהן אתם רוצים להתכונן כמו שצריך, כך גם הילדים או ההורים רוצים להגיע מוכנים. אל תחליטו באמצע ארוחת ערב, בואו נעשה ישיבה משפחתית, אלא קבעו זמן מראש ״מחר בערב/שבת בצהריים״. 2. נושא לא מוגדר - כמו שקובעים תאריך מראש, כדאי מאד להחליט על נושא עליו מדברים. זה מאפשר לכל הצדדים לבוא רגועים ומוכנים. רצוי מאד שיהיה רק נושא אחד לישיבה. אחרת הישיבה מתארכת, הילדים מאבדים עניין וההורים נשארים מתוסכלים. 3. מיקום - רצוי לבחור מקום שקט, בלי הפרעות ובלי גירויים. את המסעדות או חוף הים תשאירו לפעם אחרת. ישיבות משפחתיות כדאי לקיים בבית 4. מצב רוח - לישיבה משפחתית באים בטוב. אם אתם כועסים, באים ״לסגור חשבונות״, או שאחד הילדים יושב עם פרצוף חמוץ, עדיף לדחות את הישיבה. המטרה היא לייצר דיאלוג, להגיע להחלטות משותפות. זאת לא ״שיחת חינוך״, או ״הרצאה״ של ההורים.
״אז מה אתה אומר?״ שאלתי אותו? ״הבנתי״ והפנים שלו התבהרו. ״אני חושב שאחזור הביתה ונקבע תאריך חדש לישיבה משפחתית״
ואתם? רוצים לדעת יותר על ישיבה משפחתית ככלי להשגת תוצאות? דברו איתי.
Comments